Representationsavdraget

I Sverige finns ett högt mediebrus vilket gör att mycket av marknadsföringen, annonser och annan reklam drunknar, om den inte är mycket påkostad. Marknadsföringen för småföretagare måste därför till stor del ske individuellt med sociala kontakter eller mer populärt, med mun till mun metoden.

Tiden för småföretagare är kanske den allra mest dyrbara investeringen, särskilt för dem som nyss etablerat sig som företagare. En tradition har varit att bjuda ut blivande kunder på lunch eller middag, men avdragsmöjligheterna sätter ibland käppar i hjulen för detta sätt att marknadsföra, särskilt för småföretagare. Det är dyrt! Råvarupriserna och den allmänna prisnivån har medfört högre priser för affärsluncher medan det avdragsgilla beloppet har legat stilla under flera år, 90 kr + mervärdesskatt. Ett sätt att stimulera företagande är att stimulera deras möjligheter till marknadsföring.

Vi behöver fler småföretagare i landet. Deras företag bidrar till tillväxten och de kan utveckla sig och anställa fler. Vi ser en framtid i tjänstemarknaden men insatser behövs för att underlätta etableringsmöjligheterna. Förutom regelförenklingar, som det ofta talas om behövs också andra insatser. Småföretagare måste få bättre förutsättning att kunna marknadsföra sina tjänster. Regeringen bör därför se över företagares möjligheter till avdragsrätt för marknadsföring. Detta gäller särskilt för landets alla småföretagare.

Ett fundament i all skattelagstiftning borde vara, att den ska vara konkurrensneutral. Så är det inte i detta fall. Jag föreslår därför att avdraget maximeras från 90 kr till 500 kr.

Restaurangbesöket är ett väsentligt försäljningsmedia inte minst för de tjänsteföretag som är framtidsinriktade. Den icke avdragsgilla delen av denna försäljningskostnad slår direkt på företagets vinst och drabbar inte minst små företag, som vi på alla sätt borde värna om.

Tycker du som jag – gå in på http://www.avdragsratt.se och skriv under mitt upprop.

Om jannelindblom

Med ditt stöd och kryss hoppas jag få bli din representant i regionen efter valet i september 2018.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s