It’s about farming — not hunting

Min erfarenhet är att framgångsrikt nätverkande handlar mer om odling än om jakt. Det handlar mer om att odla långsiktiga relationer med andra vikiga människor än om att träffa så många som möjligt.

Det bästa sättet att bygga relationer är att se hur man kan hjälpa andra, inte genom att försöka sälja så mycket som möjligt till dem man möter. Det är skillnad på att ställa frågan – Hur kan jag hjälpa dig?, till att fråga – Hur mycket kan du köpa av mig?

I ett begåvat affärsnätverk samlas olika personer som företräder olika produkter och/eller tjänster. På så sätt kan de hjälpa varandra inom sina respektive områden förutom genom att förmedla sina respektive kontaktnät.
Vi vill handla, inte att någon säljer till oss

Vi bygger alla vårt rykte/varumärke, medvetet eller omedvetet. Folktalar om oss, positivt eller negativt. Hur vill du bli uppfattad?

Vi rekommenderar bara dem vi känner förtroende för. Det är därför vikigt att bli erkänd som trovärdigt med sin produkt eller tjänst liksom att uppfattas trovärdig som person.
Jakt kontra jordbruk är en perfekt analogi för att förklara skillnaden mellan att bygga ett begåvat samt givande affärsnätverk och att sälja på alla man träffar. Det är en stor skillnad i attityd och hur man förhåller sig till marknadsföring samt försäljning. För alla som är intresserade av att få resultat av sitt affärsnätverkande handlar det om att förstå denna skillnad.

Om jannelindblom

Med ditt stöd och kryss hoppas jag få bli din representant i regionen efter valet i september 2018.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s