Om tillräckligt många vill kan vi få en förändring

Att läsa om Göteborg och vår utveckling är ingen ljus läsning. Mycket är bra men vi halkar allt mer efter.

En utmaning för oss som bor här i västra Sverige, och vill fortsätta med det, är vår självbild. Från ledande politiker och kommunala tjänstemän kommuniceras det ut att allt är bra. Med statistik kan man visa det man vill.

Lägger man Göteborgs siffror jämte andra regioner så visas istället en rätt mörk bild. Våra nuvarande ledare gör ett sämre arbete än de som leder andra regioner.

Jag vill ha ett Västsverige som vi, våra barn och barnbarn kan leva och utvecklas i. Vi behöver en politik som vill utveckla och växa vår region, där fler människor kan bo. Få Västsverige att fungera som en region och som kan hantera 2 miljoner invånare. Utbildning, kreativitet, entreprenörskap och arbete är förutsättningar för att vår region skall bli en av de bästa att bo i. Skall det fungera måste bara vård, omsorg, trygghet, utbildning och transporter fungera. Det handlar mer om idéer och ledning än brist på kunskap och pengar.

Sedan några veckor har Göteborgs stads förre kommunikationschef Ulf Källström börjat blogga. http://raddagoteborg.blogspot.se/ Ulf Källström kan sin stad samt region och jag delar hans känsla inför Göteborg. Han skriver:

Göteborg är en bra stad att bo i men dess framtid anser jag är hotad. Jag vill inte att mina barn och barnbarn ska flytta från Göteborg på grund av att deras möjligheter till utveckling är så mycket sämre här än på andra ställen. Stockholm lockar redan många och det pågår en utflyttning av begåvade och framgångsrika ungdomar något som dränerar staden på dess framtid.

För att förstå hur mycket som måste göras och vad, måste vi alla förstå nuläget. Nuläget återspeglas, enligt min åsikt, inte på ett riktigt sätt i den allmänna debatten. Det vilar en slags förnöjsamhet över läget. ”Det är gott nog” är ett uttryck som används alldeles för ofta och som leder till bristande engagemang för att verkligen göra sitt absolut bästa. Ska Göteborg kunna hävda sig behöver vi alla oavsett vilken roll vi har i samhället göra vårt yttersta för att Göteborg ska vara den stad vi vill bo och verka i. Göteborg kommer aldrig att bli som Stockholm och det ska Göteborg inte bli heller. Men det finns mycket som vi kan göra bättre och då är det bra att fundera över hur det kommer sig att andra lyckas bättre på en rad områden.”

Om tillräckligt många vill kan vi få en förändring.

Om jannelindblom

Med ditt stöd och kryss hoppas jag få bli din representant i regionen efter valet i september 2018.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s