WOMM expert, world of mouth marketing expert

Expert är ingenting man blir av sig själv. Det krävs utbildning och erfarenhet. Egna misstag att lära sig av är bra, att ta del av andras erfarenheter är tidseffektivt och enklare.

Jag är nu och träffar WOMM experter från stora delar av världen, totalt drygt 650 stycken. Konceptet utvecklat i BNI används nu av mer än 150 000 personer som bildar ett affärsnätverk, mao är möjliga affärspartners till varandra.

En WOMM expert använder sina kontakter/sitt nätverk för att skapa rekommendationer om sig själv. Den självklara sanningen – GiversGain – innebär att den som ger mycket/många rekommendationer om andra, får många om sig själv.

En WOMM expert vet värdet av att bygga relationer och vikten av att förtjäna förtroende. Om inte andra litar på dig och pratar väl om dig så blir det inga referenser. Vi får det vi förtjänar.

En WOMM expert vet att mun till mun alltid fungerar. Dem man vet om har man en uppfattning om. Positiv eller negativ. Dem man inte känner till, ja dem kan man ju inte rekommendera. Slutsatsen är att du måste synas. Ut bland folk, tänk igenom – var finns de jag vill träffa, var kan jag hitta strategiska partners? Personer jag kan samarbeta med utan att konkurrera/minska mina möjligheter. Gärna personer med samma attityd och värderingar som du själv har.

En WOMM expert bygger sitt nätverk noga, strukturerat, strategiskt och långsiktigt. Ser sitt nätverk som sina affärspartners. Det handlar ofta om livslånga affärsrelationer som hela tiden utvecklas över tid.

Alla kan bli en WOMM expert, några är det utan att veta om det. På affärsskolor av olika slag hanteras word of mouth och affärsnätverk som en hemlighet. Alla vet om vikten av sitt nätverk, att det är ett kapital, men ingen pratar om det. Hur bygger man sitt nätverk, hur utvecklar man det och vilka verktyg finns det för att nå resultat av sitt nätverkande? Det är viktigt att utbilda sig och alltid utveckla sitt kunnande om nätverkande, precis som anan kunskapsutveckling.

WOMM är den samma över hela världen. Här på BNI International Directors Conference i Long Beach, CA träffas affärskonsulter och WOMM experter från 55 länder för att lära av varandra. Affärsnätverk känner inga begränsningar som religion, kön, hudfärg, tidzoner etc. Människor gör affärer med människor som man har förtroende för.

Om jannelindblom

Med ditt stöd och kryss hoppas jag få bli din representant i regionen efter valet i september 2018.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s